Over mij

veronikaIk ben iemand die klaar staat voor andere mensen. Dat is wie ik ben. Al zolang ik me kan heugen vind ik het moeilijk om aan de zijlijn te blijven. Toen ik een studie mocht kiezen, was er geen twijfel: psychologie.

Van vele culturen

Ik ben geboren in de Oekraine en heb in mijn leven veel culturen leren kennen en er ook onderdeel van uitgemaakt. Van Kazachstan tot Michigan, het is onderdeel van mijn leven. En België natuurlijk. Ik woon hier vanaf mijn achtste, ik studeerde in Gent en ik zie er nu mijn twee kinderen opgroeien. Al die culturen hebben me iets geleerd. En samen hebben ze me laten zien hoe relatief ook bepaalde emoties, gevoelens en verlangens zijn.

Op studie

In eerste instantie vond ik het allemaal behoorlijk theoretisch. Ik was toch vooral op zoek naar praktisch toepasbare kennis en de kennis van de praktijk. Dat gebeurde vanaf het derde jaar - mijn enthousiasme nam allengs toe.

In de praktijk

Na mijn studie kon ik direct aan het werk in de Bijzondere Jeugdzorg. Dat werk doe ik, naast mijn eigen praktijk aan huis nog steeds. Ik begeleid gezinnen, elk met hun eigen noden en krachten.

Een betrokken psycholoog

Ik ben dit werk gaan doen vanuit de persoonlijke behoefte klaar te staan voor andere mensen. En dat is nog steeds de kern mijn werk. Ik ben daardoor bovengemiddeld betrokken - het gaat me écht aan het hart. Het geeft me diepe voldoening als ik zie hoe iemand uit het dal terugkomt en weer geluk vindt. Daarvan getuige te zijn maakt mijn werk het mooiste werk dat er bestaat.

Veronika